Bejelentkezés
+36 70 942 7984

vasaseszter.bach@gmail.com

 

Tovább...

Az eszenciákból egy beszélgetés után készítek keveréküveget, amit a kliens otthon csepegtet, adagol magának, azaz megissza 2-3 hét leforgása alatt. Az eszenciák, melyek virágokból és növényi részekből készülnek, a lelki problémákra jelentenek gyógyírt. A lelki problémákat oldva csökkenthetjük a belső stresszt, mely a szervezetünk arra adott válaszán keresztül*(lap alján) csökkentheti az immunrendszerünk hatékonyságát. És hogy ez miért fontos? Kiválóan összefoglalja Dr. Máté Gábor:

„Ahogy a nagy magyar származású stresszkutató, Selye János mondta, a modern életben a legsúlyosabb stresszek érzelmi, illetve lelki eredetűek. (…) Senki sem eredendően ellensége önmagának. Ha azonban a környezetünk gyermekkorunkban megköveteli, hogy az igazi érzelmeinket elfojtsuk, akkor ezt kényszerből gyakran meg is tesszük. Ha így építjük a személyiségünket, végül már el is felejtjük, hogy valóban kik vagyunk – letagadjuk magunkat, és így leszünk a magunk ellensége. Ezért az egészség abból áll – ahogy ezt a szó is mutatja –, hogy megint egészek, egészen magunk legyünk, hogy mint felnőttek már ne hagyjuk, hogy a környezetünk diktálja lelki életünket.”
„Majdnem minden fizikai tünet azt jelenti, hogy a lelkünkben, vagy az érzelmeinkben valami nincs egyensúlyban: egy fejfájás, egy gyomorégés, egy kiütés, a fáradtság, gyakori megfázások, az álmatlanság, vagy ha épp egész nap csak aludnánk, ha étvágytalanok vagyunk. De bármely betegségtől szenved valaki – ezek mind jelek. Túl sok olyan külső, vagy belső stresszről tanúskodnak, amelyre a beteg nem tud nemet mondani. A test azonban igen.”

Dr. Máté Gábor
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20111030/mate-gabor-interju/

Ennél szebben nem is tudtam volna összefoglalni, mire is jó a Bach-virágterápia, miért érdemes használnunk!

Amikor pedig prompt szükségünk van segítségre, és nincs egyedi eszencia vagy keveréküveg nálunk, akkor ott van Bach doktor egyetlen előre összeállított, 5 eszenciát tartalmazó keveréke, a RESCUE Remedy (Elsősegély csepp). Ez segít lecsendesíteni az elménket és harmonizálni az érzéseinket, hogy megnyugodjunk és a jelenre koncentrálhassunk. Jól jön például:

  • ha dühöngünk a dugóban
  • ha vizsga előtt nagyon izgulunk
  • ha hisztizik a gyerkőc
  • ha fáradtak vagyunk, de koncentrálnunk kellene
  • ha rossz hírt kaptunk, stb.

A Bach-virágterápia kiegészítője lehet egy pszichológusnál történő terápiának, vagy allopátiás kezelésnek, illetve más alternatív gyógymóddal is jól összefér.
Hozzászokni nem lehet, függőséget nem okoznak és túladagolni sem lehet.

*lásd bővebben e rendszer működését: Dr. Máté Gábor: A test lázadása c. könyv, Libri Kiadó, Budapest 2012 – 141-150. oldal

< vissza a kezdőoldalra

< vissza a lap tetejére