Bejelentkezés
+36 70 942 7984

vasaseszter.bach@gmail.com

 

Bach-virágeszenciák a mindennapokban...

Nagyon sok esetben érdemes Bach-virágeszenciákhoz folyamodnunk a mindennapi életünk során. Saját, több éves tapasztalatom alapján mondom, hogy az eszenciák nagyon sok, apró vagy nagyobb stressztől szabadít meg minket. Ne féljünk használni őket! A stressz nagyon káros hatással van szervezetünkre, rombolja immunrendszerünk hatékonyságát. (Bővebb információt erről a neuroendokrin rendszer működését tanulmányozva találunk.) Ha már van a kezünkben egy természetes, mellékhatásokat nem okozó, hozzászokást nem eredményező módszer, miért ne próbáljuk ki?

Nézzük, mikor hívhatjuk segítségül az eszenciákat?

Egy banális példa, de mondjuk idegesít a szomszéd. Állandóan bömbölteti a magnót és nem hagy minket aludni. Kidőlt a kerítése is hónapok óta, miért nem csináltatja meg? Hogy lehet ilyen gondozatlan, gazos a kertje! És ősszel a leveleket sem szedi össze, várja a szelet... És mindezzel minket idegesít, nekünk okoz gondot. Na, ha így érzünk, akkor érdemes kipróbálnunk a Beech (Bükk) eszenciát a sörétes puska helyett (bár az gyors és hatékony, ahogy egy nagyon kedves ismerősöm mondta viccesen). Az eszencia segítségével képesek leszünk önmagunkra figyelni és „leszállni” másokról: nem húzzuk fel magunkat olyan dolgon, ami közvetlenül nem is érint minket vagy nem tudunk befolyással lenni rá. Mert ugye a haragunk sokszor csak nekünk rossz, magunkat mérgezzük vele, a szomszéd meg él vígan... (a szomszédaink remélem, nem veszik magukra ezt a bekezdést! :) A Bükk oldja a feszültséget és lebontja azokat az előítéleteket, melyek hátráltatják az emberi kapcsolatok kibontakozást.


kép forrása: www.pixabay.com - jlaswilson

Költözés. Ki ne esett volna már túl ezen. Aki nem az újdonsült párjához cuccol, hanem gyerkőccel, kutyával és hörcsöggel költözik.... na az megérti, miért mondják sokan: „Én bizony itt fogok meghalni, nem költözöm még egyszer!” Vagy itt az építkezés témája! Na, talán itt nincs is másmilyen mondat, mint hogy „Soha többet!”. Sok a feladat, megterhelő testileg és idegileg is. A változás sokszor hoz rengeteg új dolgot és hasznos tapasztalatokat is (pár év múlva Ön is így gondolja majd, csak most ez lehetetlennek tűnik). Szóval, ha szenved a változástól (költözés, építkezés, új munkahely, új kolléga stb.), akkor a Walnut (Dió) eszenciára van szüksége! A Dió segít az új helyzetet könnyebben elfogadni, meglátni benne a lehetőségeket, miközben véd a külső hatásoktól.

Harag, düh. Oka (na, nem ismeretlen): dugó, időhiány, vita, szakértelem hiánya... Amikor dühösek vagyunk valakire vagy valamire, akkor vegyük elő a Holly (Magyal) eszenciát. Én bizony előkaptam, amikor egy szakembert épp készültem hívni egy mondjuk úgy, vitás ügy miatt. Persze csak én gondoltam, hogy lenne más megoldás is, szerinte csak egy üdvözítő út volt, az övé – gondolom, sejthető volt. No, mielőtt felhívtam, kidühöngtem magam. De nem éreztem, hogy a haragom elszállt volna teljesen, így hogy a telefonhívás sikeres legyen (ne pedig kiabálós), Hollyt csepegtettem magamnak, iszogattam és vártam. Mire elkortyolgattam a 2 dl vizet az eszenciával, megnyugodtam. Magam is meglepődtem! Elszállt a mérgem és már egy konstruktív beszélgetést tudtam lefolytatni az adott szakemberrel. Próbálják ki!

Van, hogy nem tudunk elengedi egy napi eseményt vagy egyszerűen azon kattog az agyunk, hogy mi mindent kéne még csinálnunk. Ha folyton azon jár az eszünk, hogy a megbeszélésen ezt és ezt kellett volna mondani inkább, vagy hogy a felelésnél másként kellett volna csinálni, akkor gondoljon a White chestnut (Fehér virágú vadgesztenye) eszenciára! Ez segít kikapcsolni és megállítani a sehova sem vezető gondolati köröket. Nincs több „újratervezés” és a fejet megfájdító, hiába való agyalás. A fecsegő elme elcsitul a White chestnut hatására, hogy pihenhessünk és csak annyit foglalkozzunk egy-egy dologgal, amennyit az „megér”, majd engedjük el...


kép forrása: www.pixabay.com - geralt

Ez nem egy hétköznapi eset, de nagyon nagy segítséget tudnak nyújtani a gyász folyamatában a Bach-virágok. Képesek enyhíteni a szinte kibírhatatlan fájdalmat, az elviselhetőség határán belülre szorítani ezt a szörnyű érzést. Mikor már az ember nem lát kiutat és eljutott a teljesítő képesség határára, akkor érdemes a Sweet chestnut (Szelídgesztenye) eszenciára gondolni és igény szerint, minél gyakrabban használni.

Természetesen egy-egy élethelyzetben egyszerre több eszencia is a segítségünkre lehet. Ilyenkor érdemes keveréküveget készíteni. Ha felkeltettem érdeklődését, keressen meg bátran!

< vissza a kezdőoldalra

< vissza a lap tetejére